Descobreix els diferents tipus de coixins, de làtex, fibra, visco carbono i viscoelàstica per a un descans perfecte

Els coixins de làtex, fibra, visco carbono i viscoelàstica ofereixen diferents característiques per a un descans òptim. Els coixins de làtex brinden adaptabilitat i fermesa. Els de fibra destaquen per la suavitat i la transpirabilitat. Els de visco carbono, a més d’adaptar-se al cos, eliminen olors i humitat. Per la seva banda, els de viscoelàstica […]

almohada nueva en su empaque

Els coixins de làtex, fibra, visco carbono i viscoelàstica ofereixen diferents característiques per a un descans òptim. Els coixins de làtex brinden adaptabilitat i fermesa. Els de fibra destaquen per la suavitat i la transpirabilitat. Els de visco carbono, a més d’adaptar-se al cos, eliminen olors i humitat. Per la seva banda, els de viscoelàstica ofereixen confort i alliberament de pressió. Descobreix més sobre aquests tipus de coixins i tria la millor opció segons les teves necessitats.

Tipus de coixins per a un descans perfecte

Coixins de làtex

Els coixins de làtex es caracteritzen per la seva fermesa i adaptabilitat. Aquest material proporciona un suport adequat per al coll i el cap, alliberant la pressió en punts clau i afavorint un descans còmode. A més, la seva estructura porosa permet una circulació d’aire excel·lent, ajudant a regular la temperatura durant el son. Els coixins de làtex són una excel·lent opció per als que busquen una superfície de suport suau però ferm.

Coixins de fibra

Els coixins de fibra són coneguts per la seva suavitat i comoditat. Estan fabricats amb materials sintètics o naturals, com el polièster o el cotó, i ofereixen un tacte suau i agradable. Aquests coixins són transpirables i permeten una bona circulació de l’aire, evitant l’acumulació de calor i humitat. Són una opció versàtil i econòmica, adequada per a persones que busquen un descans tou i acollidor.

Veure selecció aquí

Coixins de visco carbono

Els coixins de visco carbono destaquen per la capacitat d’adaptació i el suport. El carboni actiu present en la seva composició ajuda a eliminar olors i humitat, mantenint el coixí fresc i lliure de fongs i bacteris. Aquests coixins reaccionen a la calor corporal, proporcionant una sensació de confort i alleugeriment de l’estrès. El seu nucli de viscoelàstica amb carboni afavoreix una bona transpiració i suavitat al descans.

coixí de visc carboni blanc

Comprar coixí de visco carbono aquí

Coixins de viscoelàstica

Els coixins de viscoelàstica es caracteritzen per la seva adaptabilitat i la seva capacitat d’alliberar la pressió al coll i al cap. Aquest material s’adapta a la forma del cos, proporcionant un suport adequat i afavorint una postura correcta durant el son. A més, els coixins de viscoelàstica s’adapten a la temperatura corporal, oferint una sensació de frescor i comoditat. Són ideals per als que busquen una experiència de descans envoltant i relaxant.

Veure coixins de viscoelàstica aquí

Preguntes freqüents sobre coixins i respostes

Quin tipus de coixí és el més recomanat segons la meva postura al dormir?

L’elecció del coixí adequat dependrà en gran mesura de la teva postura al dormir. A continuació, s’esmenten les recomanacions per a cada posició:

Per als que dormen de panxa enlaire: es recomana un coixí de fermesa mitjana a baixa que brindi suport adequat al coll i al cap, mantenint la columna alineada.

Per als que dormen de costat: s’aconsella un coixí més ferm i alt per mantenir l’alineació adequada entre el coll i les espatlles, evitant possibles dolors.

Per als que dormen de cap per avall: se suggereix un coixí més pla per evitar possibles problemes cervicals i mantenir una posició més alineada.

Quina és la vida útil d’un coixí de làtex?

Els coixins de làtex són coneguts per la seva durabilitat i resistència. En condicions d’ús normal i mantenint una bona higiene, s’estima que la vida útil d’un coixí de làtex pot superar els 7 anys. Això no obstant, és important tenir en compte que aquest temps pot variar depenent del fabricant i la qualitat del producte. Es recomana reemplaçar el coixí quan comenci a perdre la forma o fermesa, o si comences a experimentar molèsties durant el descans.

Els coixins de viscoelàstica tenen alguna olor desagradable?

Els coixins de viscoelàstica poden emetre una olor característica al principi, conegut com a ‘olor de nou’. Aquesta olor és temporal i sol desaparèixer en uns pocs dies o setmanes depenent de la ventilació i ús del coixí. És important destacar que aquesta olor no implica cap perill per a la salut i no està relacionada amb problemes de qualitat del producte. Si preferiu accelerar el procés d’eliminació de l’olor, podeu airejar el coixí en un lloc ben ventilat abans d’utilitzar-lo o utilitzar fundes transpirables que ajudin a reduir l’olor.

Cures i manteniment dels coixins

Neteja i rentat dels coixins

Mantenir els nostres coixins nets és essencial per garantir un descans higiènic i saludable. A continuació, t’oferim alguns consells per netejar i rentar els coixins:

Rentat de coixins de làtex

Verifica les instruccions del fabricant, alguns models de coixins de làtex no es poden rentar íntegrament.

Per eliminar taques o brutícia localitzada, podeu aplicar una mica d’aigua tèbia i sabó suau en un drap net i fregar suaument la zona afectada.

En cas que puguis rentar completament el coixí, fes servir aigua freda o temperada i un detergent suau.

Esbandeix bé el coixí per eliminar qualsevol residu de detergent.

Per assecar-lo, és recomanable utilitzar el programa més suau de l’assecadora o deixar-la assecar a l’aire lliure evitant l’exposició directa al sol.

Rentat de coixins de fibra

Llegir les instruccions del fabricant per conèixer les indicacions específiques de rentat.

La majoria dels coixins de fibra es poden rentar a la rentadora. Utilitza un programa suau i aigua tèbia.

Afegeix un detergent suau i evita lús de suavitzants, ja que poden afectar la transpirabilitat del coixí.

Esbandeix bé el coixí per eliminar qualsevol residu de detergent.

Al moment d’assecar-la, podeu utilitzar el programa d’assecadora més suau o penjar-la a l’aire lliure en una zona ben ventilada.

Neteja de coixins de visco carbono i viscoelàstica

Revisa les instruccions del fabricant, ja que alguns coixins de visco carbono i viscoelàstica només es poden netejar en sec.

Si és possible rentar-lo, utilitza aigua tèbia i detergent suau, realitzant moviments suaus per no fer malbé l’estructura del coixí.

Aclareix bé per eliminar qualsevol resta de sabó.

Evita retorçar el coixí per escórrer-lo, al seu lloc, pressiona suaument per eliminar l’excés d’aigua.

L’assecat s’ha de fer a l’aire lliure, evitant l’exposició directa al sol.

Recomanacions per prolongar la vida útil dels coixins

A més de netejar regularment els coixins, també és important seguir algunes recomanacions per garantir la seva durabilitat:

Utilitza protectors de coixí

Els protectors de coixí ajuden a evitar l’acumulació de brutícia, líquids i àcars, perllongant la vida útil. Es recomana rentar els protectors de manera regular segons les instruccions del fabricant.

Cobertor de coixins blanc cosmetic

Comprar protector de coixí Cosmetic aquí

cobertor de coixí blanc tencel

Comprar protector de coixí Tencel aquí

Realitza voltejos i girs periòdics

Canvia de posició el coixí cada cert temps per evitar el seu desgast desigual. Voltejar i girar el coixí ajudarà a mantenir la seva forma i comoditat.

Mantingues un ambient net i ventilat

Assegureu-vos de mantenir una bona higiene a l’habitació i de ventilar el vostre dormitori regularment per reduir l’acumulació d’humitat i olors desagradables.

Evita l’ús excessiu de calor

Evita exposar els teus coixins a fonts de calor directes com ara radiadors o assecadores, ja que això pot danyar els materials i reduir la seva vida útil.

Seguint aquests consells, podràs mantenir els teus coixins en òptimes condicions durant més temps, garantint un descans plaent i confortable.

Recomenacions per elegir el coixí adequat

En el moment de triar un coixí és important tenir en compte diferents aspectes que ens donaran el descans adequat. Aquí t’oferim algunes recomanacions per seleccionar el coixí perfecte:

Considerar el material i característiques del coixí

Investiga els diferents materials disponibles, com làtex, fibra, visco carbono i viscoelàstica, i coneix les propietats.

Avalua les característiques de cada tipus de coixí, com ara la seva fermesa, adaptabilitat i transpirabilitat.

Tingues en compte si necessites un coixí hipoal·lergènic o amb propietats especials, com l’eliminació d’olors o prevenció de fongs i bacteris.

Evaluar la firmesa i adaptabilitat segons preferències personals

Determina si prefereixes un coixí ferm, mitjà o suau, d’acord amb les teves preferències i necessitats de descans.

També considera l’adaptabilitat del coixí, és a dir, la capacitat d’ajustar-se a la forma del teu cap i coll.

Recordeu que la fermesa i adaptabilitat poden variar segons el material del coixí, per la qual cosa és important provar i comparar diferents opcions.

Verificar la compatibilitat amb problemes cervicals o al·lèrgies

Si pateixes problemes cervicals, busca un coixí que proporcioni un bon suport per al coll i una correcta alineació de la columna.

Assegureu-vos que el coixí sigui adequat per a persones amb al·lèrgies, optant per materials hipoalergènics i fundes que es puguin rentar.

Assegureu-vos que el coixí sigui adequat per a persones amb al·lèrgies, optant per materials hipoalergènics i fundes que es puguin rentar.

Si tens al·lèrgia a algun material en particular, verifica que el coixí no contingui aquest component.

Et podem ajudar?