Quan i per què canviar de matalàs per a millorar el teu descans?

Avui a MacMobles t’expliquem quan i per què canviar definitivament el teu matalàs perquè tinguis sempre el millor descans Dormir bé no és un luxe sinó una absoluta prioritat. Per aquesta raó, si consideres que el teu matalàs ja ha complert la seva funció i és necessari canviar-lo, no triguis més i fes-ho ràpidament perquè […]

colchon-macmobles-barcelona

Avui a MacMobles t’expliquem quan i per què canviar definitivament el teu matalàs perquè tinguis sempre el millor descans

Dormir bé no és un luxe sinó una absoluta prioritat. Per aquesta raó, si consideres que el teu matalàs ja ha complert la seva funció i és necessari canviar-lo, no triguis més i fes-ho ràpidament perquè no afecta solament el teu descans, sinó que també podries estar perjudicant la teva salut sense saber-ho.

Avui a MacMobles, la teva botiga de mobles per a la llar a Catalunya, et compartim una guia completa amb tots els punts que has de tenir en compte perquè identifiquis al 100% quan ha arribat el moment necessari de renovar definitivament el matalàs.

Pren nota de tot el que t’expliquem a continuació!

Primer pas: En quin estat està el teu matalàs?

Una vegada que ja estàs convençut que el problema quan dorms no ets tu, sinó el matalàs, ha arribat el moment de prendre una decisió important que beneficiarà per complet la qualitat del teu son.

En aquest sentit, els experts en descans afirmen que els matalassos, sense cap excepció, tenen una data de caducitat. En conseqüència, la vida útil d’un matalàs convencional, depenent de l’ús que en facis, sol ser d’entre 5 i 10 anys. La idea és que sempre identifiquis quin és l’estat del matalàs per actuar a temps i evitar que perjudiquis la qualitat del teu son i sobretot la teva salut.

Examina el matalàs

Per a comprovar que és hora de canviar de matalàs no fa falta ser un expert del descans. Per tant, quan el matalàs mostri senyals evidents de deterioració, per exemple en l’exterior, tant en el material com en la textura de la funda, ha arribat l’hora de canviar-lo. De la mateixa manera quan ens referim a l’interior del matalàs: el podràs verificar depenent de com el sentis al tacte estirant-hi a sobre.

Quants anys té el matalàs?

A MacMobles podem afirmar que la vida mitjana d’un matalàs és d’entre 5 i 10 anys, per descomptat segons l’ús que n’hagis fet al llarg de la seva vida.

No obstant això, cada persona i cada matalàs són diferents, especialment si tenim en compte la seva composició, els materials de fabricació i com l’hagis cuidat.

Tingues en compte que aquests matisos són fonamentals per a valorar el canvi del matalàs. Per això, et recomanem que no allarguis més del compte la vida del matalàs vell i inverteixis en la renovació, prioritzant la qualitat al preu perquè et garanteixis el millor descans.

Quin ús n’has fet, del matalàs?

Com hem esmentat anteriorment, depèn molt de l’ús que facis del matalàs per a valorar-ne el canvi. D’aquesta manera, el matalàs serà el primer a demostrar-te el desgast que sofreixi i dependrà de tu fer cas dels senyals evidents.

No oblidis que la vida d’un matalàs no sols depèn de la qualitat amb la qual ha estat fabricat, sinó també de les persones que l’utilitzin, tenint en compte el pes que tinguin i com l’hagin utilitzat durant els anys.

De quin material està fabricat el matalàs?

Després d’analitzar com utilitzes el matalàs durant els anys és el moment de conèixer en profunditat el tipus de material amb el qual està fabricat.

I per què és important aquest detall? Molt simple: perquè el material del matalàs influeix directament en la vida útil que t’ofereix el matalàs que vulguis comprar.

Cal ressaltar que la qualitat del matalàs que triïs és un sinònim de total garantia, que et proporcionarà sempre un descans saludable i reparador.

Com et despertes cada matí?

El millor indicador que el matalàs compleix la seva funció essencial és comprovar com et despertes cada matí.

Per consegüent, si et lleves i et sents completament cansat, és perquè tens realment un problema amb el matalàs que t’està afectant el descans. Els experts del son afirmen que descansar bé repercuteix directament en la teva salut física i mental.

Per tant, si aquest és el teu cas, i sobretot no existeixen altres causes que puguin estar connectades al teu malestar matutí, considera que ha arribat el moment necessari de renovar el matalàs perquè milloris la qualitat de la teva vida.

A MacMobles sabem que el matalàs és l’eix principal del descans i per això t’oferim una gran varietat de matalassos, que s’adapten a les teves necessitats personals a l’hora de dormir, perquè trobis el matalàs ideal que t’ajudarà a despertar-te sempre amb la millor energia i sobretot amb ment positiva.

El matalàs està enfonsat?

El pes de les persones determina les prestacions del matalàs. Per això, aquest factor, tard o d’hora, acabarà afectant la forma que té i la comoditat que t’ofereix per complet.

I això va més enllà de girarel matalàs cada sis mesos o després al cap d’un any. No obstant això, el secret és que t’adonis a temps que el matalàs ja no t’ofereix les mateixes prestacions que al principi.

Dormir en un matalàs amb desperfectes com l’enfonsament o la deformació afecta completament la teva salut, ja que estaràs adoptant males postures al dormir, que al final tindran conseqüències negatives tant a nivell físic com psicològic.

Ja saps si ha arribat l’hora de canviar el matalàs?

Si la resposta és afirmativa, t’esperem a MacMobles, a qualsevol de les nostres botigues per tot Catalunya, perquè descobreixis la nostra gran varietat de matalassos de totes les categories i de la més alta qualitat, que t’ajudaran a gaudir sempre del millor descans reparador que et mereixes.

I si també vols estar al dia de totes les nostres últimes novetats i promocions durant el mes de març, t’animem a seguir-nos a Instagram i a Facebook, on sempre trobaràs tot el que busquis per a la teva llar.

Que gaudeixis del teu nou matalàs!

Et podem ajudar?